Alla inlägg den 18 februari 2012

Av Alexandra Hofman - 18 februari 2012 21:00

Rasen som kallas Amstaff ser man överallt på blocket. Valpar, omplaceringar m.m Visst är det en populär ras men jag har svårt att tro att de hittar köpare till alla. På hundstallet i sthlm är hundar av olika amstaff-blandningar vanligast. Det är för att folk ofta köper en amstaff eller pitbull som "skydd" eller för att de vill ha en cool och farlig hund. Dessa s.k kamphundsraser är inte farliga! De kan vara hur gosiga och snälla som helst.


Jag brukar ju ofta planera och köpa de hundar jag vill ha. Men jag tänker aldrig ta en pitbull eller amstaff från blocket, speciellt inte en valp. Det stöder de oseriösa uppfödarna som bara avlar valpar för att tjäna pengar. Nej, den dagen jag skall ha en amstaff eller pitbull så kommer jag att vända mig till hundstallet i sthlm, och det hoppas jag att andra som funderar på dessa raser också gör. En hund därifrån kostar 4000 kr, det är billigare än att köpa en hund någon annan stans ifrån, och dessutom hjälper du ju den stackars hunden att få ett bra hem.


Jag kommer ändå inte avla på dessa raser, därför är jag inte intresserad att köpa en registrerad hund. Med tex chihuahua är det annat, där kan jag lägga ut 15 tusen kronor för att jag vill avla, och då måste man ha alla papper i skick. Men när man inte tänker avla på hunden finns det ingen större orsak att köpa en registrerad hund för flera tusen. Förutom utställning då, eller om man planerar att ha ett aktivt tävlingsliv. (Oregistrerade hundar kan ej bli champion) Men för övrigt är det inte en så stor skillnad, så jag hoppas fler som ska skaffa hund vänder sig till hundstall och rescue centers.


Rädslan för "kamphundar" var tidigare ett faktum, men nu börjar fler och fler inse att det inte är hundrasen det är fel på, det är människan som hetsar hunden till att bli aggressiv. För många år sen kom det ut en video på nätet som handlade om The pitbull problem. Den har åtföljts av åtskilliga videor som visar kamphundarnas normala liv, när de inte uppfostras av monster. En pitbull är en hund som vilken annan som helst, och de förtjänar förståelse. Dessa videor är till för att öka vetskapen om de så kallade kamphundsraserna och för att utrota rädslan för dessa raser.



Jag har den gamla originalvideon här nedanför. Om du ska se på den rekommenderar jag att du ser hela samt läser texterna. I början visar de bilder av pitbulls som det inte gått så bra för, och sen i slutet av videon får man se underbara familjehundar. Så se till slutet för att förstå allt.


Av Alexandra Hofman - 18 februari 2012 18:45

Natus katter är fortfarande här. Hon orkade inte ta dem med sig när hon gick hem igår. De käkar hundmat och allt möjligt, verkligen stor aptit har de! De fräser och morrar åt Jack, de är nog inte vana med stora hundar. Katter är sura å bitchiga, jag är nog hundmänniska för hela slanten! Haha :P Men visst kan de vara söta oxå.


 

"När ska du komma å hämta oss mamma?"

Av Alexandra Hofman - 18 februari 2012 18:11

Hannah ska vara med i Big Brother 2012! Kommer bli kaos! Ska självklart kolla på det. Dock verkar de andra deltagarna rätt tråkiga.. Men det blir nog kul ändå! Finsk tid sänds det klockan 22 på tv11. :)


 

Av Alexandra Hofman - 18 februari 2012 13:17

Vaknade klockan 13, usch livet blir verkligen i obalans då man super :P Tror nog inte jag vill gå ut på tisdag iallafall.


Man blir på dåligt humör, får sämre hy, dygnsrytmen försämras, man går upp i vikt, konditionen försvinner... I flera dagar efter en fylla är det såhär, så där har ni anledningen till att jag inte vill supa nu. Jag hoppas jag har lyckats bli smal till sommaren, för när man en gång är smal så gör det inte så mkt om man går upp ett halvt kilo nu som då när man festar. (för man går ju ner det igen) Nää men seriöst, i sommar ska jag nog festa, är roligare då när man kan ha fester ute i solen, och simma i havet i fyllan är alltid skoj!


 

Presentation


People think I'm silly for being in a dreamworld all the time, but honestly, I think they are silly for thinking reality is a better place to be. :)

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards