Alla inlägg under februari 2012

Av Alexandra Hofman - 12 februari 2012 10:42

På penkkis ska man vara utklädd. Det är egentligen ett stort dilemma hur man ska göra då man inte vet på förhand. Antingen kommer man klä sig för varmt eller för kallt. För min del brukar det alltid bli för kallt. Men det är oxå svårt att veta då man inte har den blekaste aning om hur länge man ska vara utomhus och hur länge man ska vara inomhus. Någon kanske sveper 12 drinkar och så är det problemet löst, så fryser man inte mer? Men det är inget jag gör, hehe. Man vill ju minnas kvällen också.


Buttericks i sthlm har ett stort utbud på maskeradkläder. Önskar att jag var där nu. Var där senast på halloween och de hade massor av roliga outfits. Men det blev ju nykter halloween för mej den gången.


Så nu återstår frågan, vad fan ska jag klä ut mej till på penkkis?



Och såhär kan man ju inte klä ut sig, med tanke på de många minus-grader man tvingas möta utomhus. Hur fan gör folk, tar de jackor på sig?

 

Av Alexandra Hofman - 11 februari 2012 18:44

Nu får jag allt se till att snart bli frisk. Nästa vecka drar igång med torsdagens Penkkis. Nervöst att supa igen efter så lång tid, har ingen aning om hur kroppen kmr må, men det får man väl ta reda på! :)


Veckan därpå, närmare bestämt på fredagsmorgonen börjat vårt sportlov med en flygresa till sthlm, jag och Natu. Sen får vi se om det blir något med lägenhetsplanerna jag har, om någon där vill skriva kontrakt med mig. Isåfall blir det bara en snabb hemvistelse innan jag åker tillbaka till min framtida bostadsort för de närmsta två åren, STOCKHOLM!


Bara för att jag är på en gammal dator tänker jag ladda upp lite bilder från mitt sthlm 2007.

Berusad.org haha ;)

   

Jul på vårt hotell Infra City

     

Av Alexandra Hofman - 11 februari 2012 18:01

Hej bloggen! Är fortfarande ordentligt sjuk och hemma på landet. Har pluggat matte nu på kvällen, över 200 rubriker to go, varav alla är ca 10 uppgifter vardera. Menmen, plugga måste man om man ska klara högskoleprovet. Inser att det väldigt ofta blir matteplugg just på lördagskvällarna.


Najs att vara hemma då man e sjuk, inte lika mkt man behöver göra då. Man kan sova länge och bara slappa, släppa ut hunden nu som då istället för att behöva gå långa koppelpromenader i stan.


Nu ska jag fortsätta vara sjuk och kanske se på tv. Ha det bra!

Av Alexandra Hofman - 10 februari 2012 10:02

Hej! Hann aldrig uppdatera nått igår. Steg upp som vanligt och fixade mig, men min röst var om möjligt ännu sämre än dagen innan. Så kom överens med Natu att stanna hemma. Sen åkte jag hem till mina föräldrar, lika bra det nu då man är sjuk och ändå inte kan gå på gym.


Idag är jag ännu sjukare, feber, förkyld och har tappat rösten nästan helt


Har anmält mig till högskoleprovet nu, och även till Vasa hundutställning med Jack. Det är 14-15 april. Be there!

Av Alexandra Hofman - 8 februari 2012 16:23

Som omväxling gjorde jag en egen glass idag! Var sugen på den italienska cheesecakeglassen som finns på Montis i sthlm så försökte mig på ett recept. Jack fick slicka skålen och så fick han ett Digesivekex oxå, vilket han gillade! Synd bara att den måste stå i frysen så länge, men snart så!


 


Här är receptet:


Ingredienser:

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 st digestivekex
  • ev. 1 st citron
    • eller ca 0.5 tsk citronarom och ca 3 msk pressad citron

Gör så här:

Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Alternativt kan man droppa i citronarom och hälla i lite citronsaft.

Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering

Av Alexandra Hofman - 8 februari 2012 13:10

Engelskaprov idag, mycket lättre än förväntat. Har varit sjuk idag men ändå vart i skolan. Håller på att tappa rösten så har varit rätt tyst idag. Stackars Natu blev illamående och tvungen att åka hem.


Bantningen går ju sådär då man e sjuk, kan inte gymma då. Men käkar grapefrukt, det är jättebra! Är dock sugen på glass eftersom jag har ont i halsen, så får se hur det blir.

Av Alexandra Hofman - 7 februari 2012 11:45

Idag är jag sjuk, så tar nog en vilodag från gymmet och dricker massa tee så jag kan bli frisk så snabbt som möjligt. Kan inte vara borta från gymmet alltför länge, då mår man inte bra. Men har skola imorgon, och dit tänker jag gå iaf!Har 0 frånvarotimmar hittills och så ska det förbli!


Såhär trött är Jack idag!

 

Av Alexandra Hofman - 7 februari 2012 10:15

Har sovit över här ute på landet inatt, men nu ska jag dra mig tillbaka till stan. Såhär sover min katt Zimba ibland hehe. Han har dock blivit van att få springa utomhus hela tiden, så han trivs inte längre i en etta i stan tyvärr, så han har fått flytta ut på landet på heltid. Han är en norsk skogskatt och har deltagit i en utställning där han fått cert! Så han är en fin kisse också.



 

Presentation


People think I'm silly for being in a dreamworld all the time, but honestly, I think they are silly for thinking reality is a better place to be. :)

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards