Alla inlägg den 2 september 2012

Av Alexandra Hofman - 2 september 2012 21:22

Jag höll att ge hundarna kvällsmaten. Trolla glufsar snabbt i sig sin, sen sätter hon sig på mattan och kissar. 

Jag stoppar henne och släpper ut henne i hundhagen så hon kan kissa där istället. Finns liksom inte tid att börja klä på sig och trassla med koppel och stressade hundar som tror de ska få gå ut allihop. 


Nåja, tyvärr rymmer Trolla genast och börjar jaga några förbigående hundar, så det är bara att slänga på sig jacka och skor och springa ut och jaga henne. Kopplar henne när jag väl fått fast henne, och går och hämtar Jack och Mimmi, vi får gå runt huset och nära skogen, går ju inte att gå längs vägen med en chihuahua som vaktar och två stora hundar som drar åt varsitt håll. 


Jobbigt när man måste göra alla nöjda, å ena sidan hyresvärden som inte vill att Trolla kissar på mattan och å andra sidan grannarna som inte vill att Trolla skäller och jagar dem. 


När jag är ute och försöker fånga in Trolla skäller såklart Jack och Mimmi så jag hör dem ända ut. En och en funkar de bra utomhus, men alla tre tillsammans? Nej då blir de som förbytta, Mimmi blir argsint, Trolla skäller och drar i kopplet, och Jack bara drar och hör inget. Sen allt koppeltrassel är väldigt jobbigt, har blivit duktig på att byta Jacks och Trollas koppel mellan händerna och parera så de inte trasslar in sig i varandra.



Åååh, om ändå nån kunde hjälpa mig att bygga hundburen så de inte kunde rymma mer. Då skulle sånthär aldrig hända.


 

Av Alexandra Hofman - 2 september 2012 20:09

Idag var jag ute med Jack och träffade en liten tjej som bor i huset bredvid vårt. De har en West Highland White terrier, en liten valp några veckor yngre än Trolla. Så de lekte och hade kul, Jack tyckte det var trevligt med en liiiten liten valp.


Sen gick jag in och hämtade Trolla. Hon har träffat den vita valpen förr. Vi släppte lös valparna och de sprang och lekte som vilddjur. Trolla har ju redan lekt lös med Gael idag, så har nog varit en hektisk dag för henne! :)


 

Av Alexandra Hofman - 2 september 2012 14:30

"Föreställ dej att du stiger in i en knökfull hiss. Det är så trångt att du inte kan vända dig om utan att stöta emot (och reta upp) din granne. Hissen är så överfull att du ofta lyfts upp från golvet. Det är iofs en smärre välsignelse eftersom det sluttande golvet är av ståltråd som skär in i fötterna på dig.

 Efter en tid mister alla i hissen förmågan att verka för gruppens bästa. Vissa blir våldsamma, andra galna. Några blir i brist på mat och hopp kannibalistiska.

 Det ges inget andrum, ingen frist. Det kommer aldrig någon hissreparatör. Hissdörren öppnad bara en gång, mot slutet av ditt liv, när det är dags att färdas till den enda plats som är ännu värre."


Låter det hemskt? Detta är vardagen för miljontals värphöns jorden runt. Burar för värphöns ger varje höna ett utrymme på 4,3 kvadratdecimeter. Det är mindre än ett A4-ark. Där är de fast hela livet. Ljuset manipuleras för att äggindustrin ska få så mycket ägg som möjligt av varje höna.


När hönan inte längre kan producera lika många ägg som de yngre hönsen, avlivas hon. Kroppen bara slängs (alternativt blir föda åt köttätande djur(?)), för inte duger den till mat åt oss människor, nej för det har vi en alldeles egen ras, broilers/gödkycklingar, vilka föds upp med onormalt mycket kött på kroppen, och blir sedan mat för oss människor!


Tänk på vad du äter. Värphöns är inte de enda djur som har det illa ställt!

 

 

Av Alexandra Hofman - 2 september 2012 11:45

Bra att helgen är över så man får återgå till rutiner. Fattar inte varför man känner sig tvungen att se på tv/film, äta lite onyttigare och vara uppe senare bara för att det är helg. Jag har ju ingen skillnad på helg och vardag egentligen, förutom det jag nämnde då. Så det är lite onödigt.


Var nyss ute med valpen, vi träffade Gael och hans matte. Så vi släppte lös hundarna på gården och lät dem leka en stund :)


 


Idag regnar det inte iaf, bara lite blött på alla vägar efter två dagars oavbrutet regnande.

Presentation


People think I'm silly for being in a dreamworld all the time, but honestly, I think they are silly for thinking reality is a better place to be. :)

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards