Alla inlägg den 17 september 2012

Av Alexandra Hofman - 17 september 2012 19:28

Har btw köpt rosa bajspåsar till hundarna nu, alltid haft svarta vanliga innan.. :P
Men nu var det erbjudande på ÖoB att färgade bajspåsar kostar 10kronor. (för typ 45stycken)

Fanns lila, röda, olika nyanser av rosa osv :) Kanske borde köpa fler i olika färger :D

Näe men rätt kul att va ute och gå med stora Jack och så har han rosa påsar på kopplet ;)

Åååh, Jack är så sööööt och fiiin hund aaaw jag vill ha massa stövare på en stor gård<3


   

Av Alexandra Hofman - 17 september 2012 17:50

 

Engångsföreteelse att matte kommer hem med DOGGYS foder!


Verkligen grym träning idag, Hot Mojo levererar som alltid! Detta nya program är väldigt tungt, benen började skaka i flera positioner. Mycket stretch är det oxå, och man ser framsteg varje gång! :) Ska på det igen på fredag.


Jacks mat börjar ta slut och har beställt nytt via nätet. Beställde även valpmat för digivande tikar, som Mimmi ska få börja äta sen när vi vet att hon verkligen är dräktig. Valparna kommer födas i november då, så bara skicka ett mejl om det finns intresserade ;)


Iaf, för att Jack inte ska gå hungrig i väntan på den nya maten så köpte jag 1 kilo low-class food. (hans nya foder kommer inom några dagar) Alltså sånt vanligt som går att hitta i matbutiker. Fanns bara detta och Frolic, och vem ger Frolic som helfoder liksom, haha, så tog detta.  Är bara 1 kilo och han gillar det! Tror inte han dör av att äta det heller.


För er som undrar så ska huvudingrediensen, alltså den som står först i innehållsförteckningen, vara kött. I foder på vanliga matbutiker är huvudingrediensen oftast spannmål, vilket gör att fodret är så billigt. Råvarorna i billiga foder är oftast av rätt dålig kvalité också. Därför rekommenderar jag alla att köpa bra hundfoder från djuraffären! En 12-15 kilos säck får lov att kosta runt 500 kronor, och då är det kvalité oxå!


Varför? Jo för annars kan hunden utvecklas fel (speciellt viktigt för valpar alltså) samt få allergisk reaktion på all spannmål (speciellt vete). En hund uppväxt på dåligt foder kan lätt få bristsjukdomar, cancer, och lever kanske inte lika länge som hundar som levt på högkvalitativa foder med mycket kött.


Exempel på bra foder: Brit Care, Royal Canin, Precept


Undvik gärna foder som innehåller höna. Höns utfodras ofta med antibiotika, vilket ju då överförs till hunden! (samma gäller att själv äta höns) Därav har antibiotikaresistens hos människor ökat drastiskt de senaste årtiondena! Foder med Lamm och ris är bäst tycker jag själv.

Presentation


People think I'm silly for being in a dreamworld all the time, but honestly, I think they are silly for thinking reality is a better place to be. :)

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards